15-20 timmar
Nästa dag kommer den att ha delat sig och se alldeles konstig ut men bara lugn, allt är som det ska vara. Så länge den luktar fräscht så är allt frid och fröjd Häll yoghurten i mixern igen, mixa och tillsätt mer vatten om det behövs och smaka av den. Vill du ha den ännu mera syrlig så kan du antingen låta den stå framme några timmar till eller tillsätta lite citronsaft. Jag har aldrig låtit den stå framme mer än ett dygn men använd ditt luktsinne och smaksinne när du avgör. Den är nu klar att äta som den är eller att smaksätta. Håller ca. 1 vecka i kyl, omröres innan servering. Naturell mandelyoghurt påminner lite om filmjölk.
Raw cheesecake är gjord på blötlagda cashewnötter som tillsammans med kokosolja bildar en gräddig och krämig vegansk “cream cheese” som håller ihop kakan
Jag tycker det är gott att dricka bara som det är, men om man vill kan man söta med lite honung. Receptet på glassen finns upplagt på Rawfood by Ericas blogg och det består av cashewnötter, granskott, kokosolja, honung, citronsezt, spirulina och vatten
raw frozen cheesecake med kokos och lime. Om du glömmer detta, kan du snabb-blötlägga dem genom att hälla på kokande vatten och låta dem stå i en timme (men då är inte cheesecaken längre raw för er som bryr er om det
Det är riktigt roligt att lära sig något nytt och testa på att baka enligt raw, även om det såklart är lite klurigt att veta vilka ingredienser som man kan använda sig utav
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.