Raw Mandelyoghurt, Vaniljyoghurt och Yoghurt med Sommarbär.
Gittes Green Living
Gittes Green Living
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl mandel (5 dl blötlagda)
  • 5 dl Vatten
  • 1 krm Probiotika
  • 15-20 timmar Nästa dag kommer den att ha delat sig och se alldeles konstig ut men bara lugn, allt är som det ska vara. Så länge den luktar fräscht så är allt frid och fröjd Häll yoghurten i mixern igen, mixa och tillsätt mer vatten om det behövs och smaka av den. Vill du ha den ännu mera syrlig så kan du antingen låta den stå framme några timmar till eller tillsätta lite citronsaft. Jag har aldrig låtit den stå framme mer än ett dygn men använd ditt luktsinne och smaksinne när du avgör. Den är nu klar att äta som den är eller att smaksätta. Håller ca. 1 vecka i kyl, omröres innan servering. Naturell mandelyoghurt påminner lite om filmjölk.
  • 4.9 g Protein
  • 12.7 g Fett (Varav mättade 1.2 g, enkelomättade 8.3 g, fleromättade 2.7 g)
  • 3.3 g Kolhydrater (Varav Monosackarider 0.2 g, Disackarider 1.4 g, Sackaros 1.4 g)
  • 1.75 g Fibrer
  • 0.73 g Aska
  • 5,85 mg Vitamin E
  • 14.4 µg Folat
  • 127 mg Fosfor
  • 1.3 mg Järn
  • 65 mg Kalcium
  • 178 mg Kalium
  • 68 mg Magnesium
  • 2.6 mg Natrium
  • 0.49 µg Selen
  • 0,8 mg Zink
  • Och så några bassmaksättningar som kommer här;
  • 1 sats Mandelyoghurt
  • 22 st torkade dadlar eller
  • 18 färska
  • 1-2 msk Vaniljpulver
  • 2 dl Vatten
  • 1/2 sats Mandelyoghurt
  • 25 blötlagda Dadlar eller 20 färska (eller fler)
  • 250 gram sommarbär
  • 1 dl hela bär
  • 1 msk Citron
  • 2 -4 dl vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.