Fudge på kondenserad choklad mjölk. Len och ljuvlig chokladfudge som du får till på nolltid. Min snabba fudge skiljer sig lite från de andra som görs med kondenserarad mjölk
Har så många gånger läst på bloggar och matsidor om att göra kolasås på kondenserad mjölk. som tårtfyllning eller istället för grädde på kladdkakan, tårtan eller fruktsalladen
Allt vi smakar på kommer vara vetefritt, glutenfritt, mjölkproteinfritt och utan vitt socker. Vi går igenom recept, ingredienser och tekniker för att ge svar på det du behöver veta så att du enkelt klarar julstöket med en massa gott och hälsosamt att bjuda på
Nu tog jag snabbvägen med marsanpulver, men vill du göra dig det lilla extra besväret med att vispa ihop din egna vaniljsås så kommer här ett recept på en snabb vaniljsås
Jag har i några dagar försökt få till den perfekta vaniljsåsen. Blanda äggulor, den större mängden sukrin+/swetex, vatten, vanilj och sjud blandningen på medelvärme under ständig omrörning (den får INTE koka)
Blanda resten av rabarbern med vaniljsås, äggula och mjöl. Lägg pepparkakorna i en plastpåse, knyt om med snöre och smula kakorna fint med brödkavel eller undersidan av en stekpanna
burk kondenserad mjölk ca 4 timmar under lock i en gryta med vatten. 1 burk(ar) kondenserad mjölk. 1. Godaste kolasåsen får du genom att helt enkelt koka en oöppnad
Har man kombinerat rätt så håller man sig mätt länge även på sallader. Här kommer mättande salladstips ur boken ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten mjölk och socker”
Använder engångs är jag osäker på om du behöver smörja. Lägg i socker,vaniljsocker, det mjölkfria margarinet (gärna delat i mindre bitar), ägg och bittermandelaromen (kan förstås uteslutas för en mer neutral smak)
En av deltagarna föreslog att vi skulle ge oss på att koka mjölkmarmelad, eller Dulce de Leche, från grunden dvs med färsk mjölk istället för kondenserad, och jag hängde på
Fick hem en påse blandade äpplen från svärfar och blev så sjukt sugen på äppelpaj. Jag försöker att inte äta så mycket kolhydrater i form av mjöl och socker
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.