Minns ni de där storpacken med kex som fanns i nästan varje skafferi förr i ti’n. Hushållskex, eller wafers, kallade vi dem och de kom i jättepåse eller ett sådant där tunt rånpaket som gör det omöjligt att inte smula halva innehållet på golvet när man öppnar den
150 g vaniljkex. 150 g vaniljkex 70 g osaltat smör 500 g Philadelphia Classic Naturell , rumstempererad2 dl vispgrädde 4 gelatinblad 60 g 3 msk florsocker 1 äggvita 1 citron 1 lime ev små marshmallows till garnering
150 g vaniljkex. 150 g vaniljkex 70 g osaltat smör 500 g Philadelphia Original , rumstempererad2 dl vispgrädde 4 gelatinblad 60 g + 3 msk florsocker 1 äggvita 1 citron 1 lime ev små marshmallows till garnering
Receptet till själva cheesecakesmeten hittade jag hos Bakerella och jag hittade luftlätta vaniljkex i affären som jag körde i matberedaren med smör och mjölkchoklad - detta blev en väldigt god och mjuk botten
Vaniljkex. I dag ska ni få ett recept på begäran. Det är min fina kexiga bloggvän, Queen of Kammebornia som bett om receptet på några kex jag bakade strax före påsk
Mixa vaniljkexen till smulor. Tillsätt smöret och arbeta samman till en smulig massa. Tryck ut massan i botten och en liten bit upp mot kanterna i en form med löstagbar botten
25 st vaniljkex. Smält kokosfett och choklad i mikro (eller i kastrull på svag värme). Låt svalna. Klä under tiden en avlång form, cirka 1 1/2 liter, med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.