Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj
Nu när ni är som mest trötta på choklad, kola och julgodis kommer jag med ytterligare ett recept, inte jättebra tajming men jag tänkte att jag lägger ut receptet på denna lättbakade radiokaka innan jag glömmer det
Här kommer recept på en god apelsin tårta. Blanda i 3 dl vispad grädde och några matskedar koncentrerad apelsin juice. 3 tsk apelsin juice. 3 tsk apelsin juice
Smält kokosfett tillsammans med blockchoklad på svag värme i en kastrull. Avsluta med smet. Klä ev avlång form (typ en 1 1/2 liters brödform) med bakplåtspapper. Börja med ett lager smet och varva sen mariekex och smet 3 gånger
Under solsken dag, det finns något annat som gör mig glädje utan att sitter lugn och ro med bakbok, en kopp te med min favorit smak och min hembakade apelsin rulltårta
Vispa grädden och blanda den med äggvispet och apelsinsaften. Skär ett lock av varje apelsin. Vispa äggulorna vita och pösiga med 4 msk av sockret. Fyll apelsinerna och frys dem 2-3 timmar. Spritsa eller skeda upp marängen på apelsinerna och ställ in dem i 250° ugnsvärme 1-2 minuter tills marängen fått fin färg. 4 apelsiner
Servera med vaniljglass eller turkisk yoghurt smaksatt med lite vaniljsocker. Skär bort skalet från apelsinerna/clementinerna och skiva dem tunt till cirklar
Klä formen med plastfolie. Börja och sluta med choklad. 1Fukta en avlång brödform, 1 l, med vatten på kanterna så fäster plastfolien lättare. 1Varva chokladsmet och kex, i tre lager med kex
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.