För några veckor sedan köpte vi en äntligen glassmaskin, en riktig glassmaskin med kompressor, och sedan dess har vi provat att göra glass några gånger
Och det första receptet jag provade var såklart en enkel vaniljglass. Jag släpade hit mammas gamla Philips glassmaskin från 80-talet som fungerar hur bra som helst. Hemmagjord vaniljglass, ca 4 portioner. Häll i glassmaskinen och kör i ca 40 min. chokladsås, hemmagord glass, vaniljglass 4 äggulor
Utanglassmaskin. Med glassmaskin. Färdig vaniljglass. Med glassmaskin. ) Vaniljglass i portionsglas. Häll glass-smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar, ca 20 minuter
Hemmagjord vaniljglass smakar verkligen mycket godare än köpt och så enkel som den är att göra så ska jag från och med nu se till att jag alltid har en låda i frysen
Ställ en lämplig form i frysen, och kör sedan glasskrämen i glassmaskin. Vaniljglass ripplad med drottningcoulis 4 dl vispgrädde 4 dl gammaldags mjölk 1 vanilkstång 6 äggulor 1,5 dl råsocker Hetta upp grädde, mjölk och urskparad vaniljstång i en kastrull
Dagen efter häller du smeten i en glassmaskin, och följer tillverkarens instruktioner. Att servera färska bär med vaniljglass är en klassiker som min farmor ofta bjöd mig på som barn
Köpte en glassmaskin för ett tag sen och har varit riktigt sugen på att inviga den. Att göra smeten i förväg, har läst på flera bloggar att glassen bör stå och svälla till sig i kylen över natten innan man kör den i glassmaskinen
men nästa gång skall jag leta fram glassmaskinen så den blir lite mer luft i under frysningen bara. Nu har jag prövat mig på vaniljglass och till och med sonen som är skeptisk mot lchf gillade den
Nästa gång gör vi jordgubbsrippel i, eller kiwibitar (för det var jättegott till), sedan blev vi väldigt sugna på att göra en variant på "Solero-glassen", Då tänkte vi att man kan ha samma vaniljglass-bas, mango/ananas/passionsfrukts-rippel i och samma överdrag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.