Jag hade kvar kanderade hasselnötter från nötchokladen med flingsalt, en bit mandelmassa och nougat hittade jag i kylskåpet och torkade fikon hade vi köpt hem som vi alltid har hemma på julen
Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka medhasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganache och hackade hasselnötter. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
Ikväll blev det räkor med bland annat aioli och till efterrätt semlor med hemmagjord mandelmassa. Men hur skönt är det inte att komma hem och veta att allt det är klart inför helgen
Eller så blandar du smör med kanel och hälften av socker av andelen till kanel. Börja med ett pass på gymmet med brudarna för att sedan ta en frukost med dem på fiket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.