5 portioner3 dl vispgrädde2 dl mjölk1 dl socker6-7 äggulor1 vaniljstångrivet skal av 1/2 citronca 1 dl rörsockerKoka upp vispgrädden med mjölk, socker och vaniljfrön och vaniljstång. 1 vaniljstångrivet skal av 1/2 citron
Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull, lägg även ner stången. Om det blir över en massa äggulor när du bakar kan du göra en härlig crème brûlée, en ljuvlig kräm som gräddas i vattenbad i ugnen
Det här är receptet på mina vanilj cupcakes som jag brukar använda rätt så ofta. Jag älskar att använda vaniljstång i nästan alla mina bakverk men har man inte det funkar det bra med att använda vaniljsocker av god kvalité
Varför välja mellan Crème Brûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Såg direkt jag läste receptet att det här är något riktigt gott, en kaka med krämig botten, full med vanilj och citronsmak och en krispig smulpajstopping på det, suveränt
Gröp vaniljstången och lägg innanmätet och stången i grädden i en kastrull. Eller om du använder stevia droppar så droppa några droppar efter smak i grädden i stället för vaniljstången
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Ställ portionsformarna i en ugnsform eller långpanna där alla portionsformar får platsHäll sedan försiktigt i varmt vatten (går bra med varmt vatten från kranen) i ugnsformen, men var försiktig så det inte kommer vatten i crème brûléen
Skrapa ur vaniljstången. Koka sakta upp mjölk, grädde, socker och vaniljstång. Ta upp vaniljstången. (Har du tillgång till en bra ugnstermometer ska du ta ut formarna när brûléerna är exakt 86 grader då är de helt perfekta. 1 st vaniljstång
Vispa grädden tillsammans med vaniljpulver i en annan bunke. 3/4 tsk vaniljpulver. Hemmagjord glass, tillsammans med svenska jordgubbar är en svårslagen kombo
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.