Smaka av med några varv på pepparkvarnen. 12 msk kallt vatten. 1pepparFinfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Forma den till en "klump" och ställ den svalt i 30-40 minuter
Jag var i affären i förmiddags för att inhandla diverse saker. Något lite oväntat hände mig idag. När jag lade upp varorna på bandet plockade jag upp en mellanmjölk
Vi blev nästan lite rädda igårkväll när vi satt och åt mat och det small till ganska högt, det lät som ett skott som sköts iväg när de skjuter varandra på tv
Ja, alltså, jag har inte vunnit på triss (även om det hade varit väldigt trevligt), utan plötsligt har man en sån där dag när allt blir nästan helt perfekt
Här ha vi varit hemma hela helgen och donat och hållit på. Hm eller hur va det nu. Laxen det blev det vanliga, ni vet ugnsbakad på saltbädd osså romsås på det, mm mmmmmmm bli så gott
Häll i svampen och oljan från tomaterna. meddelar att det va ju LÖK igen i såsen. (ändå så hade jag bara tagit en halv av varje, nästa gång då tror jag att jag river ned löken då märker dom säkert ingenting) hi hi
Den är värd sitt pris kan jag lova. nu IngredienserTorrvaror5 dl vetemjöl2 dl grahamsmjöl3 dl rågsikt2. Efter ungefär en timme kan du behöva lägga över ett bakplåtspapper så att inte ytan bränns vid 1 liter filmjölk
Du kan behöva vända ett par gånger till innan kakan är färdig. Skiva tomaten i ganska tjocka skivor. De behöver inte vara gröna för att stekas (ni har väl sett filmen
Det som hände i Skåne idag ska inte behöva hända. Det var lite andra tider då. Nuförtiden skulle vi nog dessutom tala om nordafrikanskt, sydafrikanskt eller västafrikanskt osv om de olika köken i Afrika för de skiljer sig åt beroende på geografin och lokala råvaror samt varifrån de fått influenser när det gäller det kulinariska
Alltid riven vit- eller rödkål, avokado när det är säsong, tomatsalsa när det är säsong, picklad rödlök funkar till allt, kimchi när jag har fått tag i det (har även gjort en snabbvariant själv som blev supergod), sen slutligen något protein
Jag använde receptet på "min vanliga" bulladeg, det som står bakpå mjölpåsarna från Myllyn Paras. Bakade ut degen till vanliga runda bullar som penslades med ägg och ströddes med en blandning av pärlsocker och mandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.