1 1/2 liter sprite. Härlig drink att börja kvällen med. Sköna söndag. Här sitter jag i ett för ovanlighetens skull lugnt och tyst hus och njuter av en kopp kaffe
Gammaldags mat Vår & Sommar, Rut i SkäretTill hönan. 1 kg kokhönaca 1/ 1/2 kgvatten2 tsk salt per l vatten1/2 purjolök1 morot10 vitpepparkorn2 lagerbladTill såsen. 3-4 msk ett från buljongen1-2 tsk curry3 msk vetemjöl7-8 dl buljpng1 äggula1/2 dl grädde2 tsk citronsaft. Lägg den i kallt vatten i för att dra i ca 1/2 timmme. Tilsätt kryddorna och låt hönan kokaunder lock på svag värme, tills köttet känns mört ca 1 till 1/2 timme. ca 1/ 1/2 kg. 1/2 purjolök. 1/2 dl grädde
Förvara flaskorna svalt/kylt eller frys saften så kan du njuta av den länge. Jag älskar sommaren, och att det finns möjlighet att använda så mycket från naturen när det kommer till matlagning och bakning
Servera med en fräsch sommarsallad. Blanda pajdegen och låt den vila 1 timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter
Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.