Den här cheesecaken är absolut inte svår att göra. Även om jag egentligen gillar bakverk som är enkla och har få ingredienser så lockas jag ibland av sånt som tar lite mera tid
Lägg mandlar och strösocker i en matberedare med lock och mixa tills mandeln börjar kännas slät och fin, eventuellt kan man behöva tillsätta lite vatten om den känns för torr
Rulla ihop skivorna så att de ser ut somrosor. 1rädisor i skivor. 1Skiva rädisor tunt och skölj ärtskotten. 1Dekorera tårtan med med ärtskott, rädisor, gurkrosor, ägg och räkor
Garnera med florsocker och servera. 185 g strösocker (1 dl). 120 g vaniljsocker (2,5 msk). 190 g florsocker (1,5 dl). 1florsocker. 1Vetedeg160 g vetemjöl (3 dl) 1 ägg 2 g salt (0,5 tsk) 5 g malen kardemumma (1 msk) 100 g smör, rumstempererat 85 g strösocker (1 dl). 1Mandelfyllning500 g mandelmassa 50 g mald mandel (1 dl) 50 g hackad mandel (0,5 dl) 5 g kardemummakärnor, mortlade (1 msk) 20 g vaniljsocker (2,5 msk) 90 g florsocker (1,5 dl) 150 g mjölk (1,5 dl). 1Servering1 l vispgrädde florsockerFördeg
Vispa smör och strösocker luftigt, vispa i vaniljsocker och blanda i mandelmjöl. Vill du ha en fin glans på kakan då värmer du på lite aprikossylt som du penslar över
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vaniljsocker, salt, bakpulver, kakao och vetemjöl. Tillsätt sockret lite i taget, så att det löser sig och blir gyllenbrunt
Saftiga, mjuka men ändå lite att tugga på eftersom de innehåller både kokos och hackade valnötter. Men ni behöver inte göra om misstaget som trötta jag gjorde i morse när jag skulle göra frostingen
Johan är hemma med barnen vilket känns som en mjukstart att återvända till verkligheten på riktigt men vi har mer tid tillsammans än vad vi någonsin haft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.