Bryn färsen i lite olivolja, krydda med salt och svartpeppar. Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssås på det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
I med några burkar passerade tomater, ketchup, tomatpuré, kryddor, rödvin och ev lite vatten. För flera år sedan när jag och sambon var med i viktväktarna komponerade vi receptet på den här köttfärssåsen som innehåller ungefär lika delar köttfärs och grönsaker
) Till middag experimenterade jag fram en otroligt smakrik köttfärssås, hur god som helst. Finhacka gullöken och bryn i lite olja tillsammans med färsen, krydda med salt och svartpeppar
Köttfärssås. Tricket är rikligt med välkryddad parmesanbechamel som gör den härligt krämig. Häll på de krossade tomterna, vinet och tillsätt finriven morot, nedsmulad köttbuljongtärning, ev lite torkad svamp, basilika, timjan, några stänk peperoncino eller chili och en nypa socker
Hacka gul lök och vitlök och fräs i olja med färsen tills den fått fin yta. Bäst tycker jag egentligen att det blir när jag på söndagen står och meckar och häller ner en halv flaska rödvin i såsen som får puttra ordentligt
Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssåsmed en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
Igår eftermiddag gjorde jag en galet god köttfärsrätt som skiljer sig från den vanliga köttfärssåsen och som med fördel serveras direkt ur pannan och med ett gott bröd istället för pasta
Pasta medköttfärssås. Dryga ut med mera morötter, paprika eller annan grönsak. Smaka av köttfärssåsenmed salt och svartpeppar och eventuellt mera kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.