Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
Det här är lätt att göra men det tar en stund innan maten står på bordet. Då var det bara att ta det lugnt en stund, städa undan i köket och vänta in när det blev dags att sätta på pastan
Pensla med vatten och strö på vallmofrö. Skär den sedan i 8 bitar och lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Täck över med plastfolie och låt dem jäsa i kylen över natten, ca 8 timmar. Sätt ugnen på 225°
Så är det snart fredag igen, julkonsert står på schemat och middag på stan med mamma och tjejerna. Andra advent på söndag och nu går det fort till jul, ska ställa in granen jättetidigt i år, vill hinna njuta av den när vi är hemma
Stek auberginetärningarna på hög värme i olivolja tills de får fin färg. Snygga till om du vill med lite extra bladpersilja ovanpå alltihop vid servering
Idag testade jag ett recept på spenat- och fetaostpaj. Minskade mängden smör och ändrade lite i ingredienserna till pajdegen, så att den inte skulle bli allt för fet
Det här är den absolut värsta helgen på hela året om man är matmissbrukare/sockerberoende för det känns som det bara handlar om mat, äta, mat, äta mer, mer mat och så får vi inte glömma allt som läggs till detta begrepp "mat"
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.