Nu gäller det att fundera ut några värmande rätter som passar tillårstiden här hemma. Min semester är nu över och jag har lämnat varma Miami för ett kallare men ändå underbara Borås
Vad passar bättre än en god och värmande soppa dessa ruggiga novemberdagar. Den här soppan är en gammal favorit hos oss, den är så enkel att göra och smakar underbart gott
Bryn kött och lök och lägg det i en gryta. Lägg på ananas och persilja. Servera gärna med ris. 500-700 g benfriskinka. 12 gula lökar, i klyftor. 1salt och malen vitpeppar. 13 tsk ljus dijonsenap. 11 dl vispgrädde. 11 burk ananas ibitar. 10,5 dl hackad persilja. 1smör att steka i. 1500-700 g benfriskinka 2 gula lökar, i klyftor 1,5 msk vetemjöl 2 dl buljong salt och malen vitpeppar 3 tsk ljus dijonsenap 1 dl vispgrädde 1 burk ananas ibitar 0,5 dl hackad persilja smör att steka iTärna köttet. Småkoka 15 minuter. Rör ner senap och grädde och koka ytterligare 10 minuter
½ dl sweet chilisås. Stek det strimlade köttet, krydda med salt och peppar. Hacka löken under tiden. Häll sedan även i löken och fräs även dem en stund
En värmande soppa eller gryta är något man längtar efter sådana här ruskvädersdagar och passande nog har jag ett tips på en köttgryta som görs på fläskkött, tex skinkstek eller fäskytterfilé
Numer är det de vegetariska recepten imajoritetibloggarkivet. Det är inte någon medveten bloggstrategi men samtidigt är det ju något som jag tycker är roligt att tipsa om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.