Världens enklaste risgrynspudding
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 ½ dl grötrisgryn
  • 12 msk smör
  • 12 msk sirap
  • 11 tsk salt
  • 12 msk russin
  • 11 liter mjölk, kall
  • 12 ägg
  • 11 ½ dl grötrisgryn 2 msk smör 2 msk sirap 1 tsk salt 2 msk russin 1 liter mjölk, kall 2 äggSkålla risgrynen, Häll kokande vatten på, häll av det sen. Lägg riset i smord form och klicka över smöret och sirap, salt och russin. Häll över 1 liter kall mjölk. Man kan utesluta ägg om man är allergisk för detta, Annars vispar man ut äggen i mjölk innan man häller över den i riset. Ugn 150-175 grader. Tid 1 timme och 45 min ungefär beroende på ugnen. Servera med sylt eller saftsås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.