Drömstadslimpa bakatpåsurdeg och bikarbonat är ett lämpligt bröd för laktosintoleranta eftersom syrligheten i brödet inte kommer från filmjölk utan från surdeg
Socker och surdeg brukar inte vara någon höjdare då sockret gärna "äter upp" effekten av surdeg, men tänkte att jag ändå skulle ge mig på att baka kanelbullar efter Sébastien Boudets recept
Mustigt rågbröd bakatpåsurdeg är mycket nyttigt, kalori och fiberrikt. Nästa dag gör många håll på brödet ändå till botten så att ångan kan komma ut genom
Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Men på senaste tiden har jag börjat köpa surdegsbröd och det har jag verkligen fastnat för. En tugga på det här så vill man aldrig köpa bröd i plastpåsar igen
Då gör du så att du häller ut det mesta av surdegen och fyller på med lika delar mjöl och vatten. Sätt på locket men stäng inte helt så att luft kan pysa ut
Som påläggpå pizzan valde jag en egengjord tomatsås, rödlök, salami, mozzarella, färska tomater, oliver, hemgjord pesto, ruccola, torkad oregano och olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.