Ca 12-16 bitar. ca 200 g krossade pepparkakor. 125 g smält smör. 200 g Philadelphia cream cheese. 125 g blåmögelost (jag använde Danablue Castello). En form, ca 20 cm i diameter med löstagbara kanter. 2. 2 skalade päron i små tärningar. 2,5 msk strösocker. 2 msk citronjuice. 2 msk smör. 2 msk brunt farinsocker. 2. Ca 12-16 bitar Ca 30 min + ca två timmar i kylen. ca 200 g krossade pepparkakor. 125 g smält smör. 200 g Philadelphia cream cheese. 125 g blåmögelost (jag använde Danablue Castello). 2 skalade päron i små tärningar. 2,5 msk strösocker. 2 msk citronjuice. 2 msk smör. 2 msk brunt farinsocker
2015-11-29, 11. Vi adventsfikar, lussefikar, fikar för att det är 4 dagar kvar till 2a advent, osv. Ingefärskakor 30st 2,5dlmjöl2tsk vaniljsocker1tsk mald ingefära1tsk bakpulver1dl socker100g mjukt smör1-2msk ljus sirap Blanda alla de torra ingredienserna och arbeta snabbt ihop dem med smör och sirap till en smidig deg. 2a advent, osv. 2tsk vaniljsocker. 1-2msk ljus sirap
1/2 dl solroskärnor. 1/2 dl sesamfrön. 1/2 dl linfrön. 2,5 dl vatten. // Grädda i 20 minuter, ta sedan ut plåten och skär knäcket i bitar. Ställ in plåten i 20-30 minuter till. 1/2 dl solroskärnor. 1/2 dl sesamfrön. 1/2 dl linfrön. 2,5 dl vatten
ett hyfsat litet recept, form ca 20x10cm (dubbla mängden för fullt). 2 msk kokosflingor. Sätt in i frysen tills de stelnat lätt (kanske 20-30'. 2 msk kokosflingor
Regn, rusk och stormvarning. Detta är vad kära Göteborg hade att erbjuda mig denna helg. Istället för att riskera att få en tegelpanna i huvudet valde jag att stanna hemma merparten av helgen och laga mat
Häll i smeten i 12 stora muffins formar o strö på pärlsocker. Grädda i 200 grader i 15-20 min i mitten av ugnen. 2 dl strösocker. 2 tsk bakpulver. 1-2 påsar saffran. 2 dl fil
1/2 burk kesella ( funkar även med Creme fraiche). ca 500g glutenfritt mjöl ( jag använde sempers mix, funkar även med fin mix) + ca 1/2- 1 dl till om degen är alldeles för lös. Lägg upp 12 klickar (ganska stora) på ett bakplåtspapper ( gärna av silikon så att de lossnar enkelt). Grädda i 10-12 minuter i 225 grader. 1/2 burk kesella ( funkar även med Creme fraiche). ca 500g glutenfritt mjöl ( jag använde sempers mix, funkar även med fin mix) + ca 1/2- 1 dl till om degen är alldeles för lös
Då degen inte ska knådas utan bara bli en deg så är det extra smidigt och endast 20-25 minuter i ugnen. Kram KarinButterkaka med smak av saffran & mandel utan jäst2 påsar saffran2,5 dl mjölk8 dl vetemjöl1,5 ljust muscuvadosocker3 tsk bakpulver0,5 tsk salt175g mjukt smörSätt på ugnen på 175 grader. Baka av i ugnen i ca 20 – 25 minuter, tills kakan fått fin färg. 2 påsar saffran. 2,5 dl mjölk
Till ca 32 bullar1 pkt jäst, för söta degar150 g smör5 dl mjölk1 burk kesella0,5 tsk salt2 dl socker2 pkt saffran1 ägg17 dl vetemjölPensling och garnering. Dela den i ca 32 delar och rulla varje del till avlånga rullar. Grädda dem i 250 grader mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Till ca 32 bullar
Återvinning av ett inlägg jag gjorde 2012. Apelsinchokladtryffel200 g apelsinchoklad1 dl grädde1 msk honung/sirap40 g smörVärm grädde och honung/sirap. Kram Karin 200 g apelsin
2. 2. 2. 2. 2. J. a. g. ä. l. s. k. r. o. c. h. e. p. t. f. å. n. d. j. u. m. i. v. M. O. ,. b. ö. P. 3. 1. 5. -. K. y. 0. G. B. T. L. R. H. S. A. t J. d l
Första advent har alltså krupit inpå oss, och det är dags att tända adventsljusstakarna ännu en gång – det är välbehövligt nu i det mer eller mindre konstanta mörkret som vilar utanför fönstret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.