Tillsätt sedan hälften av mjölblandningen under omrörning (man kan använda elvisp men på lägsta hastighet i så fall, annars funkar det med handvisp), häll på hälften av mjölken under fortsatt omrörning
Alfajores är en typisk sötsak som finns överallt i Chile, i varenda gathörn och konditori men kanske framför allt i hemmen i en hembakad version som enligt mig är de godaste
Här hittar du mitt bidrag som jag gjorde i år till Utseende tävlingen =). Men hon ville bara dela med sig av vilka ingredienser hon använt och inte tillvägagångssättet vilket är lite tråkigt för jag blev ju väldigt nyfiken på att baka och smaka dom
Här hemma skrålas det för full hals under all vaken tid, i alla fall två i familjen gör det. Vi har däremot haft fantastiska pedagoger till våra barn, där vår son när han var mindre till och fått vara Batman i luciatåget
Här kommer mitt bidrag till Månadens Sötsak. Tog ett recept som jag hade sedan tidigare och bytte ut smaksättningen till krossade polkagrisar och mörk choklad i bitar
Koka upp vattnet till skållningen i en vattenkokare eller på plattan i en kastrull. Häll det sedan över flingorna och plasta in låt stå till dagen efter
Vispa ihop, och sjud sedan under ständig och kraftig vispning tills krämen tjocknar. Krämen räcker till 4 personer och kan serveras både ljummen och kall
Lite mer information finns på Alvesta kommuns hemsida. Alla välkomna, och fika blir det. Tur att Ingrid har ett stort kök, ett rejält bakplåtsställ på köksbänken och två långpannor till sin ugn
Enligt bokens upplägg kompletteras inköpslistorna med basvaror man alltid har hemma men klyftpotatis är inte något jag alltid har hemma, så i mitt fall bytte jag ut rucolan på inköpslistan mot fryst klyftpotatis, eftersom jag själv har en liten odling med div örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.