Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Riv gurkan och salta lite, låt den rinna av i durkslag. Slå på lite vatten och låt det koka bort. Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Vi ska naturligtvis vara vänliga och omsorgsfulla mot varandra VARENDA vecka, året runt, men ibland kanske man måste tänka till lite, och vara lite extra vänlig
Tunna revbensspjäll eller spareribs (stavas också spare ribs) av rapsgris ser alltså ut så här. Enkelt, lagom pyssligt om man vill mecka liteoch alla älskar resultatet
Använd plasthandskar om du inte vill ha brunfläckiga fingrar resten avveckan. För er som inte gör det eller av andra skäl inte vill använda mjölkprodukter vill jag tipsa om webbutiken Glitne, där du hittar spännande och helt mjölkfria alternativ som kokosgrädde, mandelgrädde, sojagrädde, risgrädde eller hirsgrädde
Häll av musslorna i ett durkslag och ställ åt sidan. spara fonden som blir av koket. Hacka lök och chili, fräs ihop med blåmusslorna i en HET kastrull med lite olivolja
Som tillbehör stekte jag tjocka skivor av blomkål i smör och gjorde ett lite annorlunda vitlökssmör. Häll över citronsaften och låt puttra en liten stund
Känns som veckan varit lång som två… Ibland blir det lite för mycket… Min lillasyster Sanna miste sin farmor i söndags och sen dess har det känts motigt och tungt… Vi fanns vid hennes sida och framförallt Sanna som fick hålla hennes hand när hon tog sitt sista andetag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.