Först ut blev en sockerkaka med äpple och mandelmassa. Äntligen fredag och äntligen påsklov. Det var år och dagar sedan jag bakade en sockerkaka, men blev inspirerad av en kollega som tidigare i veckan hade gjort en härlig citronkaka
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén frånoch med i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. I dag blir det en liten rapport från vårt nyårsfirande, i alla fall den delen som är ätbar för det var ungefär vad som fastnade på bild
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt grädde, honung och smör. Blanda kokos med vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i äggvispet och rör om till en jämn smet, vänd ner rabarbern
Tillsätt saften och skalet från en halv lime. Här har jag varierat den klassiska sockerkakan med att tillsätta lite sommarsmaker i form av jordgubbar och lime och resultatet blev en härligt god och fräsch kaka, perfekt att servera en tidig junidag då träden står i blom och sommaren smyger sig på
Smörj och bröa en sockerkaksform. 1Smör och ströbröd till formen. 1Vispa smör och socker poröst. 1Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt. 1Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver
Första bakningen med lilltjejen resulterade i denna sockerkaka med hallon och kardemumma. Hon var mycket stolt över sitt egna lilla förkläde och tyckte att det var väldigt spännande att hälla, röra och vispa
Jag fortsätter att testa den nya bakformen från Nordic Ware. Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkaka med kardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Häll på glasyren när sockerkakan har svalnat helt och hållet. (Bröa betyder att du häller ströbröd i den smorda formen och sedan skakar ur de smulor som inte fastnar i smöret
Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt. I löööv thaimat, sushi och annat japansk, kinabufféer, vietnamesiskt, mongoliskt
Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.