Och nu vet jag inte alls hur jag ska lyckas göra en snygg övergång från det här ämnet till mat så jag bara struntar i det och hoppar direkt på biffen istället
Knappt 4 minuter från start till det att allting låg fint på min tallrik. Speciellt nu i begynnande hösttider, med kyliga morgnar och lite kallare väder är det extra gott med någonting varmt på morgonen
Kavla ut degen tunnt på ett mjölat underlägg och skär sedan ut lagom stora cirklar med hjälp av en rund skål eller ett glas, beroende på hur stora piroger du vill ha
Till lunch i dag lagade jag en enkel räkpaj från ett recept ur boken 6 kilo på 6 veckor av Ulrika Davidsson och Ola Lauritzson. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ kallt ca 30 minuter. Tryck ut pajdegen med vetemjölet i en pajform och grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Grädda i ugnen i ca 25 minuter
Jag har insett att vi måste börja tömma ur frysen på riktigt nu. Nu har jag tänkt mig att åtminstone plocka något ur frysen två dagar i veckan (och försöka hålla mig från att fylla på)
I många år har jag hört att det bästa sättet att kärna ur dem är att halvera dem, hålla halvorna över en skål och slå på skalet med baksidan av en sked
För de minsta - mos och puré. Vill man kan man laga denna rätten ute på primus. Skär upp löken och fräs färsen hemma, men låt allt koka ihop ute på elden eller gasköket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.