Bakade även kakan glutenfri men det går så klart bra att använda vanligt vetemjöl. När egentiden breder ut sig och man bakar bananabread på veganskt vis
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Lägg i köttet när kokspadet har kokat upp, lägg på locket. Låt köttet sjuda på svag värme i 45 minuter. Vänd köttet och sjud det ytterligare ca 45 minuter tills innertemperaturen är 75º. Men tiden beräknas till ca 35 minuter. Låt köttet vila i kokspadet ca 20 minuter. Koka upp såsen under omrörning och låt den sjuda 5 minuter
Naturligtvis går det bra att använda femminuterssill för receptet om man så vill. Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Bred på den utrullade pizzadegen. In i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter. Ett enkelt och gott vitlöksbröd som tillbehör till te x grillat eller en god soppa
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.