Bönburgare med quinoa. Bönburgare med quinoa. Äntligen fredag. Den här veckan har känts ovanligt seg, trots julbak och annat stök, så det är skönt att det snart är helg
Då var det fredag igen, veckans bästa dag enligt mig. Tidigare i veckan gjorde jag en super god rätt. Jag gjorde marinerad entrecote i strimlor till egengjorda vårrullar
Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Mosa med en gaffel. Hacka salladslöken. Blanda med bönorna och tillsätt ägget, mjölet, riven vitlök, salt och peppar
Glutenfria bönburgare (4 st). Glutenfria bönburgare (4 st). Vegetariska burgare gjorda på kidneybönor, majs, morot och andra goda och nyttiga ingredienser
Bönburgare. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Tillbehör. Skölj potatisen och skär i klyfter. Lägg i en ugnsfast form och tillsätt olja samt salt efter smak
1. Ansa svampen och finhacka den i matberedare eller för hand. Hacka löken. Fräs lök och svamp i olivoljan tills svampen mjuknat och vätskan kokat bort
1. Skölj bönorna under rinnande vatten i ett durkslag, låt rinna av. Finhacka chilin. 2. Mixa bönorna med mixerstav och blanda i chili, potatismjöl, salt och peppar
Så var det tid för vintertid på våra klockor, härligt att ha en hel timme till godo när man vaknade i morse, speciellt eftersom vi kom lite senare i säng i gårkväll än brukligt
Härom kvällen fick jag till riktigt bra bönburgare. Elin skriver. Ofta blir de lite smuliga i konsistensen men men dessa biffar blev riktig fasta och passade perfekt mellan två brödskivor Hemligheten ligger nog i att ha en ganska blöt färs och att inte vända dem för ofta i stekpannan, De gick även utmärkt att micra som lunchlåda idag
För mig är quesadillas en av de bästa rätterna att använda upp lite av varje som skräpar i kylen. Och även om det är anledningen till att man gör dem ibland, så vill man ändå komponera ihop dem ‘rätt’
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.