Inte färdigköpt i tetra utan hemkokt, så sommamma gjorde den. Oavsett om du använder klassisk saft som ska spädas 1-4 eller den variant som ofta finns numera, som ska spädas 1-7, så passar de här måtten
Veckan har bara börjat och jag är trött som aldrig förr. Eftersom en av de vanligaste frågorna från andra föräldrar är om vi någonsin äter falukorv, så tänkte jag idag bjuda på en korvrätt
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet. Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter
För att få till så många ostbollar som ligger på tallriken behövs följande. De här ostbollarna som innehåller flera olika sorters ost och som har blivit rullade i sesamfrön, chiliflakes och krasse är oemotståndligt goda, och perfekta att servera med tandpetare som mingelmat
Servera kakan som den är eller med vaniljsås eller glass. EN LÅNGPANNAUGN 200°NÖDVÄNDIGHETER300 g smält smör5 dl socker4 ägg2 msk vaniljsocker5 dl mjöl2 tsk bakpulver2 tsk kardemumma 5 dl tärnad rabarberGÖR SÅ HÄRSmöra och bröa en långpanna
De här är köttet som är väldigt lättlagat egentligen. Köttet som räcker hela veckan. För det som har lite problem att komma in i det strikta igen efter påsken rekommenderar jag verkligen att ni läser vad jag har skrivit tidigare om matbeteende, stress och att vara närvarande
Som en enda lång härlig söndag. Här bjuder jag därför på ett recept på linsbiffar som håller ihop. Lägg dem i en varm stekpanna och platta till dem lite lätt så att de blir mer som små biffar än för stora köttbullar
En klassiker hemma när jag växte upp var mammas egenkomponerade köttfärslåda med ris och curry. Jättegott och mycket mat, vilket är perfekt för matlådor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.