På Valborgsmässoafton bjöd vi våra gäster på en avvårafavoriträtter, raclette. Jag har säkert glömt bort någonting men det är verkligen man tager vad man haver som får råda när man dukar upp till raclette
Pommes duschessKokt potatis för 4-5 personer1-1½ dl Grädde2 äggulorsaltpepparPersiljastor klicka smörPersillade2 dl riven västerbottensostGör så härPressa den kokta och varma potatisen, blanda i smör, äggula, salt, peppar, grädde och vb-ost och rör ihop med elvispen
Njut av en paj med vårsmaker. Häromdagen gjorde jag en variant av denna. I den förgrädda degen la jag ut sparris och tunt skivad vårlök och sen hällde jag över äggsmeten och la på tre skivor chevre
En stor del avvårt kostintag i dag består av bröd, gryn och flingor, rent och skärt sädesslag i olika former och tappningar och vi är sedan barnsben lärda att det här är någonting viktigt, nyttigt och någonting vi bör inkludera i vår kost i en relativt stor omfattning för att må bra
En dag fylld av glädje och munterhet. Med "Sköna maj, välkommen till vår bygd igen. Bara det i slutet av april, lunch är väl inte så ovanligt, men middag
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.