En stor del av vårt kostintag i dag består av bröd, gryn och flingor, rent och skärt sädesslag i olika former och tappningar och vi är sedan barnsben lärda att det här är någonting viktigt, nyttigt och någonting vi bör inkludera i vår kost i en relativt stor omfattning för att må bra
En dag fylld av glädje och munterhet. Och ackompanjerat med ett ypperligt väder detta år dessutom. Bara det i slutet av april, lunch är väl inte så ovanligt, men middag
Bilden nedan är inte på Åsenfår och inte heller från Huså, utan från en av mina resor i Sörmland. Den halten stiger eftersom de får gå ute och beta gräs, precis det som djuren är anpassade för genom evolutionen
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Idag ska jag dela med mig av ett recept på ett gott, lättbakat och användbart och glutenfritt bröd som jag bakade i en mindre långpanna/ugnsform i helgen
Koka upp vattnet och häll det över havregrynen. Häll havregrynen i en stor bunke. Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
I morse bakade jag långpannebröd igen. Sen AVGUDAR min familj verkligen detta brödet. Jag har ju ett glutenfritt långpannebröd som jag brukar baka till mig
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Den här kostmodellen är mer i ropet än någonsin och mängder av kokböcker publiceras. Så mycket grönsaker som jag äter nu, sen jag tog bort bröd, pasta, ris och potatis, har jag aldrig gjort tidigare
Enkla att göra, inga konstigheter alls och kombinationen av ingredienserna blir så bra. De hittade jag i en italiensk blogg och hon som skriver i den har förstås tillgång till färska valnötter från sin egen trädgård
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.