Då var båda vinägrarna klara och tappade på flaskor, ca 3 liter av varje sort blev det. Transparent Blanche gjordes på äppelklyftor som jäste i en stor burk av sig själva genom spontan vildjäst, och melonvinägern gjordes av äppelmust på melonäpplen med tillsatt vildjäst
Med risk för att låta tjatiga. men det är väl helt otroligt vad det kan hålla på och blåsa. Det är ett under att människor fortfarande står på sina ben och inte far omkring i luften
Helgen är slut och söndagen är här, det har varit lugna dagar med träning och god mat. Nu börjar en vecka med ett par dagar i Stockholm, företagsjobb och dessutom är det alla hjärtans dag
Varje år denna tid brukar vi tappa björksav. Vi gillar den kalla lite söta saften. Vår fyraåring tycker de är hemskt roligt att stoppa munnen nära och fånga dropparna med tungan
Min planering inför tjejmiddagen tog helt fel vändning och jag insåg att den där kvällen innan som jag tänkt förbereda middagen inför fredagen blev en jobbkväll i stället
Pulled Pork, maträtten som hamnade på 3e plats bland de mest populära matsökningarna på google 2013. Jag kan dock avslöja att det inte ens kommer in på min topplista över favoriträtter, och det är nog därför jag helt missat att blogga om det
Pastagratäng och kampen med Viktväktarna. Hur jag än försöker komma ifrån viktväktarna och klara mig på egen hand med alla verktyg man skaffat sig under åren
Tillagning kokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Det kan ge en boost att gå ner mycket första tiden (man tappar vätska när man tar bort kolhydrater i kosten i och med att de binder vätska) och gör att man hittar motivationen att fortsätta gå ner i vikt
De är godast varma och tappar sin krispighet om man håller dem uppvärmda en längre tid. Frasig potatis som steks med en god ost och serveras med så goda tillbehör som löjrom, gräslök, rödlök och gräddfil…mmm
Idag är förhoppningsvis sista dagen med plugg. Jag håller på att skriva på en restuppgift till skolan. När denna är inlämnad och klar kan nedräkningen mot examensdagen börja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.