400 gr kallrökt lax4 msk färskost2-4 tsk wasabi, prova dig fram. Lägg laxen i frysen fram till ca 45 min innan servering. 400 gr kallrökt lax. 4 msk färskost. 2-4 tsk wasabi
Lax i folie (2 portioner). Jag återvinner ett recept som jag använde mig av igår. Grönsakerna jag hade denna kväll var zucchini, tomater och orange paprika
Ingredienser för 4portioner4 fina laxfiléer, ca 600 gr (jag använde vanligt fryst portionslax)SaltSvartpeppar150 gr krämig vitlöksost med örter1/2 purjolök1 msk smör1 msk fiskfond eller ostronsås3 dl grädde2 knippar färsk sparris1 citronGör så härSätt ugnen på 175 grader. 4 fina laxfiléer, ca
För 4 personer500 g färsk laxsidagrovsalt1 citron3 dl grekisk eller turkisk youghurt (10%)75 g stenbitsromdill1/2 rödlöken nypa sockersalt, pepparGör så här. Till laxen drack vi ett litet glas Dunavar Pinot Gris Rivaner (12411), det är väl fördelen med boxar att man kan ta ett litet glas för att förhöja matupplevelsen även en torsdagskväll. Rätten ger vi betyg 4. 4 personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.