Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Ungerskt bondbröd är ett supergott bröd med en härligt seg yta och ett mjukt innanmäte. Häll av den och pressa den med en potatispress eller mosa den med en potatisstöt alternativt en gaffel
Smaka av grytan med salt och peppar. Späd med buljongen och rör om så att allt blandas, häll över allt i grytan med köttet och låt sjuda sakta under lock ca 30-40 minuter eller tills köttet börjar bli mört. 6-8 medelstora potatisar av mjölig sort
Servera med bröd eller kokt potatis. Tillsätt tillräckligt med vatten (het) för att täcka alla ingredienser och låt den sjuda i ytterligare 30-40 min eller tills köttet är mört
Servera dem gärna varma medungersk salami och paprika. Blanda detta med resten av vattnet, den pressade potatisen, salt och lite av mjölet i en hushållsassistent
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.