Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
En härlig mustig gulasch med potatis i. Det går givetvis att utesluta potatisen och i stället servera kokt ris till, men med potatis i gulaschen blir det en komplett maträtt
Bryn köttet i smöret (gärna i omgångar) och lägg över det i en gryta. Salta och peppra. Koka upp vattnet och häll det över köttet, så att det precis täcker, koka cirka 15–20 minuter
Om du i Ungern beställer gulyás så blir du serverad soppa som ofta är kryddad med kummin. Tyska föräldrar, ungersk styvfar, norsk man och ett år som hembiträde i Geneve påverkar min matlagning en hel del
Ungerskgulasch är en av de första maträtterna jag lärde mig att laga. Ungerskgulasch 8 portionerca 800 g nötkött, gärna fransyska3 gula lökar, skivade3-4 vitlöksklyftor, pressade4 paprikor, varav 2 gröna och 2 röda (gärna ett par avlånga paprikor)2 burkar krossade tomater3 msk tomatpuré 3 lagerblad3 dl vatten1 dl rödvin2-3 tsk mejram2 msk paprikapulversaltvitpepparSkiva löken, pressa vitlöksklyftorna och bryn i smör i en stor kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.