Stek köttet och fläsket på hög värme med smör, så de får rejält med färg. 800 g högrev. 1800 g högrev salt peppar 200 g sidfläsk, rökt 2 gula lökar 1 solovitlök smör (att steka i) 1 flaska rött vin 2 lagerblad 2-3 kvistar timjan 3 msk oxfond 4 kvistar persilja 0,5 l trumpetsvamp (eller trattkantareller alt. 1 liter färsk) persilja (till servering)Dela högreven i grytbitar om 4×4 cm
Högrev håller på att bli något av en favorit här hemma och det beror framförallt på att man kan göra mycket med det och allra bästa (förutom priset) är att det är väldigt enkelt
Tyvärr lyser solen med sin frånvaro här i Karlstad ändå kanske bättre på andra ställen. Jag gjorde en dressing på 1/2 dl rödvinsvinäger, 1 msk olivolja, salt o peppar. Jag stekte dom i lite smör så de fick en fin yta sen hällde jag på tomatsåsen o ca 2 dl vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.