Ibland är det riktigt gott med en mustig köttgryta. Den hyffsat långa koktiden gör att man kan använda i stort sett vilket slags nötkött som helst och det blir ändå väldigt mört och fint
Strimla köttet och salladslöken, och bryt broccolin i små buketter. Värmade höstmat när den är i sitt esse är ju så klart gratänger, soppor och grytor, och idag tänkte jag att vi skulle kika på grytan vi åt här hemma igår kväll
Handla gott svenskt kött, helst närproducerat, så lovar jag att det här blir gott. köttbuljongtärning. Lägg inte för mycket kött i stekpannan, annars blir köttet kokt och inte stekt
1,5 kg älgkött eller högrev. 1,5 kg älgkött eller högrev 3 msk vetemjöl 2 dl buljong från tärning 2 dl rött vin 15 enbär 1 lagerblad 4 gula lökar 1 förp kantareller 2 paprikor, små (röd och grön) ca 1 dl vispgrädde salt och peppar
I stället ser ni det ni ser här ovan, en murrig, men minst sagt mör köttgryta. ag kan inte visa er den estetiskt mer tilltalande före-bilden , då ett vackert grön örtknippe vilade på läckert brynta köttbitar, knappt täckta av rödvin
Häll grädden i grytan,tillsätt svamp,bacon och lök, smaka av och krydda efter behag. 1 fläskfile'1 paket bacon1 gul lök150 g gula kantareller1 1/5 dl vatten1/5 msk kalvfond2 dl grädde3/4 köttbuljongtärningvitpepparsvartpepparsojaen nypa sockeren nypa salt ( om så önskas )smör Stek kantarellerna tills de inte släpper mera vatten och fått färg, på slutet kan du lägga i en liten klick extra smör för smakens skull krydda med båda sorterna av pepparn. 3/4 köttbuljongtärning
Skär löken i klyftor, häll oljan i en stekgryta och tillsätt löken, fräs några minuter, tillsätt köttet, tomatpurén och de krossade tomaterna, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.