Vi hittade en restaurang längst bort som serverade egyptiskt. 2 dl gröna linser1 gul lök2 vitlökssklyftor1 msk spiskummin (gärna hel)1 tsk chilliflarn1 cm färsk ingefära1 grönsaksbuljong1 kycklingbuljong1/4 citron1 tsk flytande honung1,2 dl vattenTill servering. 1 skiva formfranska2 klyftor citron (lite paprika & persilja)Hacka den gula löken, fräs den med linser, spiskummin och chilli i 1 msk neutral olja, hacka även vitlök & ingefära och låt fräsa med någon minut på slutet. 1 msk spiskummin (gärna hel)
Hallå. Ny vecka och nya recept. Just det här tycker jag behöver lyftas fram lite extra då det är så himla smidigt och inte ofta man tänker på hur lätt man kan trolla fram något så gott av gammalt bröd
I julas bakade jag Pandoro för första gången, tyvärr tror jag att jag övergräddade kakorna, så resterna som blev över frös jag in för att använda till en brödpudding
Mums. Brödpudding är en maträtt som många aldrig har hört talas om (än mindre ätit) vilket är synd, för det är kanongod, billig och enkel mat som är perfekt att laga om du har torrt bröd som du vill göra över med
Servera brödpuddingen med ostkräm, frukt i säsong och lite honung. 1. Sätt ugnen på 160 grader. 2. Lägg brödskivorna på en skärbräda och ringla över generöst med honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.