Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna med citronsaft och 1 dl av sockret till skum på medelhastighet. Tillsätt sedan resterande socker och fortsätt vispa på högsta hastighet till styvt skum
1. Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop alla ingredienserna till degen. Bred ut på bakpapperklädda plåtar så tunt som möjligt, markera med slickepott hur stora rutor du vill ha
Lägg på plåt och forma till hästskor. Mamma bakade ofta dessa kakor när jag var liten. Jag brukade hjälpa till att platta ut dem med gaffel när hon lagt dom på plåten
klassiska lite lätt bortglömda kakor, men ack så goda. -)32 kakor. 200 g smör2 dl socker5 dl vetemjöl2 msk sirap1 tsk stötta kardemummakärnor1 tsk malen kanel2 tsk bikarbonatblanda ihop allt till en deg
Bred smör på Polarbrödet. Koka äggen. Hacka äggen. Finfördela 1 burk anjovisfileer. Blanda ihop creme fraiche, hackade ägg, anjovis, dill, socker, salt och senap
Forma till hästskor och lägg på en bakplåtspappersbeklädd plåt. När de svalnat rör man ihop äggvita och florsocker och bred försiktigt ut på hästskorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.