Skala och skär ner alla grönsaker i mindre bitar, utom vitlöken som du bara krossar lätt med kniven. Lägg alla grönsaker i en stor konserveringsburk och häll på vinägervattnet
Glaserade revben med smak av ingefära och citronDu behöver. 3 kg revben av bog. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäran och vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskal och svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. Av Malin BromanFotografDavid Back 3 kg revben av bog
Servera tofunmed zataysås, ris och picklade grönsaker. Tofu. Snabbpicklade grönsaker. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna och grilla/stek tofubitarna så att de får en fin stekyta
Hacka koriandern och blanda med övrigt, kör medmixerstav till fin sås. Börja med glasyren. Hacka löken och stek i lite smör, tillsätt riset och späd sedan med vinet, låt det hela komma till kok
Havssalt, peppar, curry, chilipulver. Häll upp kokosmjölken i en kastrull och fyll upp nästan halva burkarna med vatten från kranen och skaka så du får med allt och spär ut soppan en aning (bara om du vill, inget måste)
Mixa tofumed soltorkade tomater, den frästa löken och en näve ruccola till en färs. Vi åt dem med ugnsrostade rotsaker och yoghurtsås, men jag är övertygad om att de passar lika bra till taboulleh, potatisgratäng eller nåt helt annat
Förra tisdagen åt vi en matig omelett som vi tänkte dela med oss receptet av till er. I frysen stod en burk med vad som blev över sist vi hade ärtsoppa här i vårt kök, perfekt, bara att värma
Jag valde att servera det tillsammans med ris, men det går även bra med kokt potatis, potatismos, mathavre, bulgur, couscous eller ugnsrostade grönsaker
Serveras gärna med ris. Häll i såsblandningen i grönsakerna och koka tills allt tjocknat (ca 5-7 minuter). Lägg i tofuen och låt koka minst 5 minuter till. 1 paket tofu , 300-400 gram, avrunnen och skuren i 1 tums (2,5 cm) kuber
Tillsätt paprika och avrunna nudlar, stek dem medgrönsakerna och tillsätt sist tofu. Ta bort tofukuberna ur marinadblandningen, låt dem rinna av och bryn dem på alla sidor i en varm wok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.