När jag var barn och bodde på missionsstationen i Congo hade vi egna höns som försåg oss både med ägg och kött, och söndagsmiddagen bestod ofta av just höns
När vi talar i telefon pratar vi alltid om mat och ifall vi har testat något nytt. För ett tag sedan råkade jag säga att hennes mat smakar mormor och då fick hon för sig att hon minsann kunde annat också
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Tina och skiva/strimla kycklingfilénoch lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Gjorde falukorv i ugn på ett nytt, och väldigt lyckat, sätt. Det blev en korsning av Mannerströms recept från kokboken "Husmanskonst" och lite eget påhitt
Skär snitt i kycklingfiléernaoch lägg i fyllningen. Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i skålen. Tillsätt Crème fraiche, salt och pressa i vitlöken
Ugnsstekt Mozzarella- och Pestotoppad Falukorv. Dissade fisk idag, och åt falukorv istället. Var och handlade idag, och hittade färdigriven mozzarella på erbjudande, och då väcktes ideén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.