Lchf ugnsstektkyckling med coldslaw. Onsdag vad äter man då, jo, kyckling. Jag brukar dela en hel kycklig, i två delar, dels längs bröstbenet och dels längs med ryggraden
Dela kycklingi två delar, gnidin med olja, krydda och salt invändigt och utvändigt. olivolja. Lägg upp kyckling på fat, häll lite vatten på plåten och sila skyn i en kastrull
Ge kycklingenlite stekyta i pannan. Fräs de pressade vitlöksklyftornailite smör i en gryta. Ta ut de färdigakycklingfiléerna och smaka av och späd såsen med hönsbuljongen
Dela kycklingenibitar om den inte redan är styckad i delar. Skär förslagsvis av låren och sedan dela bröstet som du sedan kan dela till totalt fyra delar
Stoppa kycklingeni en stekpåse, på en kall plåt. Hursomhelst, som jag skrev igår blev det helstekt kycklingi påse tillmiddag och med kameran funnen fastnade det även på bild (har använt föräldrarnas i veckan)
IngredienserPortioner. 4 4 kycklingfiléer 1 tsk olja salt och peppar Rotmos 50 g smör 200 g kålrot 400 g potatis 3 morötter Kålrabbi 1 dl vatten 1 dl socker 1/2 dl ättiksprit (12 %) ca 300 g kålrabbi 1/2 kruka persilja Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5. - Rabatt Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5. - Rabatt Arla 500 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.