Kyckling är nog den råvara som går åt mest här hemma i alla dess utföranden. Här i Väjxö-trakten har det varit sommarväder hela helgen, och ingen kunde nog vara gladare för det än jag
Delakyckling i två delar, gnid in med olja, krydda och salt invändigt och utvändigt. silad steksky. Lägg upp kyckling på fat, häll lite vatten på plåten och sila skyn i en kastrull
Just kyckling brukar inte finnas med på våra julbord, och sällan till nyår. Själva tillagningstiden är omkring en timme men det går fort att förbereda och sen sköter det sig själv
Har man små potatisar får de gärna vara hela, men eftersom mina var så stora kokade jag dem först i 15 minuter, spolade i kallt vatten och halverade dem
Det går också bra att vänta med oliverna tills kycklingen är klar och tas ur. Skala eventuellt vitlöksklyftorna (behövs egentligen inte men jag brukar göra det)
Här är ett supergott kycklingrecept, ugnsstektkyckling med rosmarin, oliver och kapris, som egentligen är ett GI-recept så om man bara tar bönsallad till så är man hemma på den fronten
4 12 kycklingben 2 msk olja salt och peppar 2 msk soja 1 msk honung 1 vitlöksklyfta 900 g fast potatis 2 dl crème fraiche 2 msk ketchup eller chilisås 1 msk senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.