Fjälla och rensa fisken. Salta och peppra fisken in- och utvändigt. Lägg stor fisk med ryggen uppåt och buksidorna utåtvikta, mindre fiskar på sidan bredvid varandra
Fisk. Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och klicka lite smör över fisken. Servera fisken tillsammans med gyllene mos och broccoli
Det ursprungliga receptet var med vit fisk men igår när jag lagade middagen valde jag lax istället. Ugnsstektfisk med varm bönsallad, 4 portioner4 portionsbitar eller 500 g laxolivolja (till formen)salt och peppar1 liten rödlök1 näve sockerärtor1 burk kidneybönor1 burk kikärtorolivolja (till stekning)salt, peppar och en liten skvätt balsamvinägerLägg fisken i ugnssäker form med en skvätt olivolja i botten
Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen. Slå det över fisken. Favorit i repris. Den här är grymt god, så har ni missat den får ni åter chansen att prova på den
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Mitt bästa recept på kall sås till fisk. Servera till någon god fiskrätt och potatis. ) framtestad till perfektion enligt mig med många underbara smaker ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.