Blanda ingredienserna till fyllningen (utom tomaterna). ½ falukorv. E brukar också digga mos och korv, idag var han dock inte impad, undra just om det kan ha att göra med att vi fikade med M's syster och bror
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandasmed riset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Servera med salsa och sallad. Jag älskar tex-mex (som ni kanske har märkt) och det bästa medViktVäktarna är att jag kan fortfarande äta det jag älskar – bara i måttliga mängder och/eller i andra former
Lade ner hela tomater i formen tillsammans medfalukorven, så de fick bli klara samtidigt. Fördela hälften av osten i skåran, toppa med peston och så resten av osten
Hacka ihop alla ingredienserna till pajdegen med gaffel. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunnt. Blanda äppelbitarna med kanel och sötningsmedel och lägg sedan i en ugnsfast form
Blanda i potatis och salt. Blanda jäst, 2 tsk olja och 6 dl fingervarmt vatten i en degbunke. Rör i mjöl, ca 16 dl, lite i taget och arbeta degen kraftigt tills du får en fast och elastisk deg. Pensla en långpanna med 2 tsk olja och bred ut degen, låt det sedan jäsa ytterligare 30 minuter under duk
Blanda pastan med fraiche och pastakryddan. Krydda köttet med salt och peppar, stek i resten av oljan. Strimla löken, paprikan, halvera tomaterna och dela sockerärterna i mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.