Speciellt grillade men det går lika bra med marinerade ochugnsbakade. Revbenssjäll. Love it. Sådana middagar som mer eller mindre sköter sig själva uppskattas här hemma, då det är jag som alltid fixar allt
Gör så här Sätt ugnen på 125 grader Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65° innertemperatur, ca 30 min Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar Koka dem mjuka i lättsaltat vatten Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal Smaka av med salt och peppar Dela champinjonerna i mindre bitar Skala och hacka löken Stek svamp och lök i smör i en stekpanna Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min Servera kycklingen medrotfrukteroch sås 125 grader Salta
Klä en ugnsform med folie och pensla med olivolja. Tillsätt potatisen och ställ åt sidan. Stjälp upp tortillian och skär i mindre bitar, servera med en sallad
Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakaderotfrukteroch lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
Rotfrukter i ugn med honung och chevré. Börja med att skära upp alla rotfrukter, vi hade. Så efter alldeles för många timmar fast i hemmet med endast nutella och diverse andra godsaker från skafferiet kom äntligen mannen hem – färdigshoppad efter den något för långa sms-listan från mig
TillbehörRotfrukter i ugn. Börja med att låta ströbrödet svälla i mjölken en stund. och för den som, precis som Johan, inte är så förtjust i svamp rekommenderas Jensens favoritsås till denna rätt
Serverade med de ugnsbakaderotfrukterna (potatis, palsternacka, paprika och rödlök) och såsen som jag gjorde av köttvätskan i plastpåsen som fick ett uppkok och redning med majzenastärkelse
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.