UGNSBAKAD BUTTERNUT SQUASHMED OST. Redan bara namnet utlovar ju godsaker, smör och nötter… Smaken är söt och nötaktig och det passar bra med ett saltare alternativ till
Många med trädgård har ett överflöd av squash för tillfället. Idag har jag valt små runda men det finns också den vanligare större mörkgröna, gul, orange, med ränder eller nästan vita
Ugnsbakad pumpa med ett tunt parmesanlager fick det bli. Jösses vad gott det var, det fina med butternut squash är att kalorieinnehållet är betydligt mindre än andra kolhydrater – vilket summa summarum innebär att man kan äta dubbelt så mycket
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Smaksätt med lite salt och peppar. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.