Särskilt om man tillagar dem i ugnen med lite olivolja och salt. För jooo, det är gott med brysselkål. Så jag svängde förbi Coop och köpte hem lite butternutsquashoch brysselkål
Jag håller även på med en allmän kylskåps och kylrensning och den här rätten är ett av resultaten, en ugnsbakadbutternutmed ricotta och så lite valnötter och örter på det
Borsta butternutskivornamed olivolja och placera dem på en plåt med bakpapper. Om du som jag inte har en paninipress, använd en helt vanlig grillpanna med en tallrik och mortel i marmor (eller något annat tungt) som press
Jag vände ner gnocchin i brynt smör, eller beurre noisette som det heter på franska på grund av den nötiga smaken som framträder på smöret när det brynt en stund, tillsammans med rostade hasselnötter, créme fraiche och färsk gräslök
Dela squashen på längden, ta ur kärnor och så mycket av de fibrösa trådarna du orkar med. Mixa tomater och vitlök, spä med lite vatten om såsen är tjock, smaka av med mer olivolja, salt och peppar
Spara en näve spenat och stek upp resten i smör och vitlök,salta och peppra. Blanda i pumpan, den sparade spenaten,pinjenötterna och pastan i den varma spenaten
Reglerar tydligen blodsockret och dämpar även sockersuget vilket ju låter fantastiskt. Till kycklingen gjorde jag butternutsquash i ugnen, så himla gott med pumpa, har ni inte testat innan så gör det
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.