Jag väljer ofta sej till vardags. Det är en god fisk med oförtjänt grått rykte, enligt mig. Här serverad med italienska smaker, upphovsmannen är Paolo Roberto (Mitt kök/Expressen)
Här kommer ett recept på en kotlettstek medfrasigt täcke. Ugnsstekt kotlett medörttäcke. Äter man inte kött varje dag så är det lättare att ha råd att köpa kött med bra kvalité och från djur som får gå ute och beta
Sedan pluggar man in sin matberedare och slänger i ett par skivor vitt rostbröd eller en liten ljus baguette eller vad man har - i bitar - tillsammans med en stor vitlöksklyfta, rivet skal av en tvättad citron, någon dryg deciliter riven parmesan samt en kruka basilika eller motsvarande mängd av olika örter man gillar
Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.