2 kg fast potatis, med skal 1 kg körsbärstomater 2 dl olivolja 100 g vitlök, klyftor med skal 15 g rosmarin 1 msk tomatpuré 150 g färsk timjan salt peppar
Servera laxen med kokt potatisoch lite smörstekta sockerärtor. I fredags var jag ledig och hade en skön dag hemma i köket med förberedelser inför kvällens tjejemiddag
Idag bjuder jag på ugnsbakad fläskytterfilé. Med ett gott och välkryddat potatis- och palsternacksmos och rödvinssås därtill blir det en god helgmiddag
Ugnsbakad röding. Servera rödingfiléerna med pressad potatis, eller färskpotatis, och någon grönsak. Salta och peppra med citronpeppar och lägg några citronskivor ovanpå filéerna
Kokt potatismed skal. Krydda med salt, peppar och ingefära runt om. Men en hel bit fläsk som man kör rätt länge i ugnen kan slå en fläskfile med hästlängder om jag får bestämma
Fyll fisken med citron och smör. Man bör dock såklart ändå äta med viss försiktighet. Hur mycket jag än älskar fisk äter vi det oftast bara en dag i veckan och sedan blir det lunch dagen efter på det (om man har tur)
Mosa potatisen direkt på tallrik med smör och en skvätt mjölk. Börja medpotatisen. Men efter tuttmat, blöjbyte, gos i sängen (rycka pappan i håret i hopp om reaktion) och ivrigt påhejande medan jag gjorde en snabb morgon yoga sover hon nu igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.