I veckan reste jag till Vietnam och tillbaka. I alla fall i fantasin. Den fantastiska vietnamesiska nudelsalladen från kokboken Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter fick mig att ta en resa i fantasins underbara värld
Jo minsann, det blev en tur på Östersjön i dag för vår del. Vi stack iväg tidigt i morse med Katamaranen som tog oss till Rönne där vi vandrade runt några timmar
Såsen som vi hade till är en turkisk yoghurt med en klick creme fraiche och citron, salt och peppar. Jag lagade fetaostfyllda biffar till middag idag och serverade en god sallad till med spenat, babytomater, fetaost och päron
Igår kväll tog Michael och jag en tur tillbaka till sommarens semestermål Toscana. När man avbryter varandra flera gånger under middagen för att säga "Vad grymma vi är", "Asså, det här var bara så jävla gott" och "Vad nöjd jag är", det måste bara betyda att maten var lyckad
Igår gjorde jag en tidsresa tillbaka till barndomen. Jag upplevde hur jag satt i Farmors kök och på Mormors veranda med de svenskaste av svenska dofter i näsan - stekt fisk, kokt potatis och dill
Siden den ble publisert rett før påske, synes jeg det passet fint å skrive om mat på tur. Vi spenner på oss skiene om vinteren, går på blåbærtur om høsten og legger ut i båt om sommeren
Vi som har turen att få jobba fredagkväll måste ju trösta oss med lite gott. Jag vet inte hur ofta jag säger att det är så himla praktiskt att baka i långpanna, men det tåls att sägas igen, för det ÄR praktiskt
Vilken tur att jag gjort det. Detta var en kaka som passar mig i smaken. Fick den på ett kyrkkaffe för ett par veckor sen och då kändes den vansinnigt god och inte så söt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.