Skär upp det möra rosa köttet, lägg upp allt på en talrik och njuuut. Kvällens uppdrag i Sveriges Mästerkock var att man skulle komponera och laga en middag till den person som står en allra närmst och det var precis det jag gjorde förra onsdagen
Solen skiner och jag är på bästa fredagshumör. Och glöm inte att göra den mycket goda glasyren på crème fraîche och florsocker, den blir så himla fräsch till den söta kakan
Tillsätt karamellfärg och vispa till jämnrosa marängsmet. Stäng av ugnen och låt marängen kallna. Blanda jordgubbar, strösocker och vaniljsocker i en liten kastrull eller värmetålig skål
Häll dressingen över salladen och blanda runt. ca ett halvt kilo blandad kål tex grökål, rödkål och vitkål1 granatäppleen halv citronen näve hackade nötter eller mandelOlivoljasalt och pepparStrimla kålen och lägg den i en stor fin skålDela granatäpplet (på den längden du delar en grapefrukt) och banka ut kärnorna genom att slå en träsked eller dylikt på skalet. Blanda ca 3 msk olivolja, citronjuicen och lite salt och peppar. Låt stå i ungefär 10 minuterHacka nötter och toppa med dem precis innan servering
Skala och tärna mangon. Lägg äggulor, grappa och strösocker i en kastrull. Ställ kastrullen på låg värme och vispa tills sabayonnekrämen är luftig och har tjocknat något
e dagen och jag mår fortfarande som en trasig och sliten kvinna. Och rösten var ännu sämre. Varför inte låta mig ta några prover och bli undersökt av läkaren
Ser fram emot en skön helg med god mat, någon promenad och kanske en golfrunda. Åt världens godaste snittar förra helgen som jag bara måste tipsa om, smörstekt rostbröd med majonnäs, shiitakesvamp och picklad rödlök
Rär ner creme fraiche och majonnäs samt smaksätt med salt och peppar. Här kommer två fina varianter av julklassikerna rödkål och brysselkål, tillagade av min kära mor
Äntligen, bloggverktyget fungerar igen och det är freeeeedaaaag. Det var meningen att Steve och jag skulle göra något på eftermiddagen men eftersom jag gav Steve ansvaret att hitta på något, vad som helst som inte involverade Clapham Junction eller Putney, så sitter vi hemma ikväll
Varm, färgstark och smakrik. Visst har det börjat dofta vår i våra södra delar av landet, men än vill jag inte överge varma soppor och byta mot sallader
Till middag blev det helstekt kyckling med rotsaker (potatis, morot, sötpotatis, lök och paprika kryddat med salt, peppar, timjan, vatten och fond, och köpt marinerad hel kyckling), jag tog bara en före-ugnen-bild
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.