Vispa äggulorna med sockret så det blir lite vitt o pösigt. 200 g phiadelphia3 ägg3 dl grädde1 dl socker3 tsk vaniljsocker1 citron2 dl hemmagjord jorggubbssylt( eller 1 liter mosade jordgubbar)ca 15 degistive 50 g smörSmula sönder degistivekexen o blanda med smöret som du smält
smöra en vanlig bakform med löstagbar kant och bröa medkokos. känn efter med en sticka i kakan. men jag brukar göra som så att jag jämför mitten med kanterna
Jag passar verkligen på att baka extra mycket med ingredienser som jordgubbar, hallon, rabarber etc. Här har vi en härlig och fin bärpaj där jag valt att ha både jordgubbar och hallon med
ca 10-12 rabarberstjälkarsmör till formen1/2 dl strösocker1 tsk kanel1 ägg1,5 dl strösocker1,5 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulver1 påse mandelspån1 dl kokande vattenSkiva rabarberna och lägg i en smord form
Smula kexen fint och blanda medkokos. Tina och mixa mangon slät med mixerstav. Blanda med limesaft. Vispa färskost, yoghurt, florsocker och vaniljsocker slätt med mangopurén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.