1 Vaniljsås0,5
vaniljstång 2 dl mjölk 3 dl vispgrädde 2 äggulor 2 msk strösocker 2 tsk potatismjölÄppelpaj</br> Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, dra från värmen. Blanda alla ingredienser utom äpplena. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över. Ställ in i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Vaniljsås</br> Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull, lägg i vaniljstången. Tillsätt mjölk och 1 dl grädde, koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå i 10-15 min. Ta upp vaniljstången. Vispa ner äggulor, socker, potatismjöl. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjat tjockna. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall. Vispa upp resten av grädden och rör ner den i den kalla såsen.
Hej på er. Idag är det måndag och då tänkte jag att ni skulle få ett pajrecept, kanske något att svänga ihop till helgfikat eller som en mysig fika i veckan
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.