Trettondagsafton bjöd på matlagning med vännerna Pierre och Åsa och barnen Max och Mira. Det är riktigt trevlig det där med att träffas och laga mat tillsammans Det blev lite nya rätter på menyn
Vi hade några vänner och deras barn över på middag i onsdags. Eftersom jag ville umgås så mycket som möjligt blev det en enkel middag med fläskkarré som skötte sig själv i ugnen
Tänk att nu är det bara 4-5 månader kvar innan snön är borta (förhoppningsvis här i fjällen) man vet ju aldrig hur lynningt vädret kan vara här, men något varmare än det är idag (-20 grader) lär det ju bli i allafall
På trettondagsafton bjöd vi på denna läckra soppa som förrätt. Att ugnsrosta grönsaker och rotfrukter ger en fin smak, och bidrar i synnerhet till att just denna soppa blev så lyckad
Den här grytan är nu min nya favorit när det gäller kycklingrätter. Fick den första gången på en tjejfest i höstas och har sedan dess tänkt laga den själv
Jippie, både jag och Ida orkade oss upp i tid trots att vi båda hade svårt att somna i går kväll. Jag satt o jobbade vid datorn och det är det absolut sämsta man kan göra innan läggdags om man vill somna fort
Så var det trettondagsafton igen. Svaret på gårdagens fråga - selterglas och vinglas har bytt plats. Vi saknar dessvärre bild av förrätten - en portugisisk grönkålssoppa, men den bör testas - suveränt god
Ahh jag är sådan sucker för jordnötssmör. Som tur är går det att hitta riktigt bra eko varianter idag som inte är sötade med vitt socker, men det är ju ändå den där farligt goda blandningen av sött och salt man vill åt…
Här kommer receptet på Catrins goda kycklingform. Passar såväl till vardag som till fest. Om man tar det lite lugnt med sambal olek så passar den även utmärkt till barn
Här hemma åker snytnäsdukarna runt som bara sjutton. Det inget roligt längre Sonen har feber och en näsa som rinner, så man får springa efter med papper vart han än far
Så har vi då mellandagar igen, tre stycken innan trettondagsafton står för dörren. Men även om det är vardag, och de flesta av oss nu jobbar igen efter jul och nyår, kan det ju vara trevligt att förgylla veckan med en god middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.