Hålet i huvudet får jag skylla på distraktionen från det trevliga prat- och matglada sällskapet. Här är tre av recepten som passar hela sommaren, inte bara på midsommar
I alla fall ville jag liksom få in den där asiatiska touchen även i desserten vilket inte är helt lätt, men så slog det mig varför inte köra en "tre små rätter"
Anna hade fått i uppdrag att fixa passande vin till de tre rätterna med hjälp av Systembolagets kunniga personal och jag hade gett mig själv friheten att bestämma över vad som skulle ätas
Rätterna är så pass enkla att vi har gjort fyrarätters som har tagit väsentligt mer tid i anspråk. Från början hade Anders och jag tänkt ut "Fira in 2012 med 12 olika rätter", men på vägen kom en sista, trettonde rätt, därmed föll den planeringen. Servera med gräddfil, kalixrom, regnbågsrom (båda var suveränt goda), 300 g rökt lax i skivor, 1 finhackad rödlökSnittar med chévreChevretoast med honung4 st skivor rostbröd, bortskurna kanter och skuren i trekanter200 g chevreost, skuren i 1 cm tjocka skivorhonungtimjanSätt ugnen på 150 grader Celsius. Snittar med hamburgerkött på en bädd av pepparrotscréme4 st skivor rostbröd, bortskurna kanter och skuren i trekanter, rostade i ugnen på båda sidor1 dl creme fraiche1 dl vipad grädde1 tsk riven pepparrot1 krm salt8 skivor hamburgerköttBlanda samman creme fraiche, grädde, salt och pepparrot. Stek i 3 msk smör i tre, fyra minuter på varje sida. Hallontryffel150 g frysta hallon1 dl grädde1 msk honung300 g mörk choklad i bitar (köp en bättre kvalitet än blockchoklad)Koka upp grädde och honung och lägg i chokladbitarna
Soppa det älskar jag som ni kanske redan vet och här får ni tre goda och väldigt lättlagade soppor. De är helt vegetariska också om man bortser från toppingen på morotssoppan
Ska de inte ätas ganska snart är det bättre att frysa dem. Enklaste julgodiset måste ändå vara marknadsnougat som det egentligen heter eller fejkfudge som jag döpte dem till
Till fördrinken fick de dessa tre små kanapéer. God fortsättning på 2015 får jag börja med att säga. -) Nu ser jag fram emot ett nytt spännande och händelserikt år och jag har redan flera kockuppdrag inbokade
Har tre goda recept jag tänkte tipsa er om, testa gärna något av dom. Vad man än tänker ha på sitt julbord, klassiskt julbord, kalkonjulbord eller något helt annat så tycker jag ändå den gravade laxen är given på julbordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.